Yleistä Ajankohtaista Tapahtumakalenteri Avoimet työpaikat Vaalit Päätöksenteko Yleishallinto Sivistystoimi Kirjasto Vapaa-aika Sosiaali- ja terveystoimi Tekninen toimi Rakentaminen ja ympäristö Kaavoitus Yritykset Linkit Kriisin sattuessa Palautelomake

Potilasasiamies

Potilasasiamies 

Potilasasiamies antaa tietoa potilaalle tämän oikeuksista ja toimii potilaan oikeuksien edistämiseksi. Potilasasiamiehen tehtävänä on tarvittaessa neuvoa ja avustaa potilasta, jos tämä on tyytymätön saamaansa hoitoon tai kohteluun. Potilasasiamies auttaa potilasta selvittämään ongelmaansa hoitopaikassa.

Hän myös neuvoo ja tarvittaessa avustaa potilasta muistutuksen, kantelun tai Potilasvahinkokeskukselle tehtävän potilasvahinkoilmoituksen teossa. Potilasasiamiestoiminta perustuu lakiin potilaan asemasta ja oikeuksista. 

Potilasasiamies ei ota kantaa potilaan lääketieteellisiin hoitopäätöksiin. Hän ei ota myöskään kantaa siihen, onko potilaan hoidossa tapahtunut hoitovahinko.

 Potilasasiamies

  • neuvoo ja avustaa muistutusten teossa
  • tiedottaa ja neuvoo potilaan oikeuksista ja asemasta
  • edistää muilla tavoin potilaan oikeuksien toteutumista. 

Potilasasiamiehen palvelu on maksutonta

 

Yhteystiedot 

Potilasasiamies Ritva Liukonen (VTM)

p. 044 729 7987 ma-to klo 9 – 12

sähköposti: ritva.liukonen(at)phsotey.fi

  

Tapaamiset sovitaan mieluiten ajanvarauksella joko omassa kunnassa tai sosiaaliasiamiehen toimistolla. Päivystysaika ilman ajanvarausta on tiistaisin klo 9-11. 

Huom! Päivystysaika 1.6.2016 alkaen on keskiviikkoisin klo 9-11 Verson toimistolla Porvoossa osoitteessa Mannerheiminkatu 23.

 

Potilas- ja sosiaaliasiamiehen postiosoite:

Sosiaalialan osaamiskeskus Verso

Mannerheiminkatu 23

06100 Porvoo

Huom! Päivystysaika 1.6.2016 alkaen on keskiviikkoisin klo 9-11 Verson toimistolla Porvoossa osoitteessa Mannerheiminkatu 23.