Nuoriso

Nuorisotoimi

Nuorisotoimi tarjoaa nuorille laadukkaita ja turvallisia palveluja mahdollisimman tasapuolisesti ja kattavasti. Syrjäytymisen ehkäisy ja yhteistyö muiden nuorisotoimijoiden kesken ovat tärkeitä osa-alueita.

Kohderyhmä

Palveluja tarjotaan lähinnä 3.-6. luokkalaisille sekä 13–17-vuotiaille. Lain mukaan nuori on alle 29-vuotias.

Palvelut

Nuorisotoimi järjestää yksin ja yhteistyössä eri tahojen kanssa nuorille kerhoja, kursseja, matkoja ja leirejä.

3.-6. luokkalaisten avoin iltapäiväkerho Monninkylän Montussa tarjoaa lapsille mahdollisuuden turvalliseen ja mukavaan vapaa-ajanviettoon koulun jälkeen. Kerhossa on mahdollisuus mm. tehdä läksyjä, pelailla pelejä, askarrella tai touhuta muuta mukavaa. Kerhossa tarjotaan välipala ja ne ovat maksuttomia. Kerhotoimintaa järjestetään tarpeen mukaan myös muilla kylillä.

13–17-vuotiaiden avoimet illat Kirkonkylän Nutassa antaa nuorille mahdollisuuden viettää mielekästä vapaa-aikaa yhdessä muiden nuorten ja vastuullisten aikuisten seurassa. Montusta löytyy biljardipöytä, lauta- sekä korttipelejä ja televisio. Nutassa on biljardi, pöytäfutis, pöytäilmakiekko, lauta- sekä korttipelejä, televisio, videotykki, playstation ja stereot.  Joskus tiloilla saatetaan tehdä yhdessä pizzaa tai muuta syötävää.

Montun iltapäiväkerho Monninkylässä on avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 13.30 - 16.00.

Nuta avoinna 13-18-vuotiaille:
to klo 17-20
pe klo 18-22

Sunnuntaisin Nutassa Itä-Uudenmaan pöytäjalkapalloilijat klo 16-21.

Retkiä ja tapahtumia pyritään suunnittelemaan ja toteuttamaan pääosin koulujen loma-aikoina mutta myös muulloin. Kaikista tapahtumista ja retkistä tiedotetaan erikseen tapahtumakalenterissa, lehdissä sekä kauppojen, kirjastojen ja koulujen seinillä. Kesä- sekä syksy/talvitoimintaesitteet pyritään jakamaan kaikkien koululaisten reppupostissa koteihin, mutta niitä on myös aina saatavilla kunnanvirastolla, kirjastoissa sekä vapaa-aikatoimistossa.

Hakeutuminen / ohjaus

Nuorisopalvelut ovat luonteeltaan sellaisia että niihin osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Järjestettyihin tapahtumiin ja retkiin on sitovat ilmoittautumiset ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Iltapäiväkerhot ja nuorten illat ovat avoimia, eli niihin saa tulla tai olla tulematta ilman mitään ilmoittautumisia.Tarvittaessa nuorisotoimi järjestää yhteistyössä muiden tahojen kanssa räätälöityä toimintaa mm. erityistä tukea tarvitseville tai syrjäytymisuhan alla oleville lapsille ja nuorille, jonne saatetaan ohjata esimerkiksi sosiaalitoimen kautta.

Vapaa-aikatoimisto
osoite: