Yleistä Ajankohtaista Tapahtumakalenteri Avoimet työpaikat Vaalit Päätöksenteko Yleishallinto Sivistystoimi Kirjasto Vapaa-aika Sosiaali- ja terveystoimi Tekninen toimi Rakentaminen ja ympäristö Kaavoitus Yritykset Linkit Kriisin sattuessa Palautelomake

Kirjasto verkossa

Kirjasto verkossa - Porsse

Porsse-aineistotietokantaAskolan kunnankirjaston aineistoa voi selata ja hakea internetissä Porsse-aineistotietokannasta, josta löytyvät myös Porvoon, Sipoon ja Pornaisten kirjastojen aineistot.

Porssesta voit katsoa

  • mitä aineistoa kirjastoissa on
  • tarkistaa, onko aineisto hyllyssä vai lainassa
  • onko teoksesta varauksia

Porsse-sivuilla voit myös kirjastokorttiisi liitettävän salasanan avulla

  • tarkastella ja muuttaa omia lainaajatietojasi ja salasanasi
  • tarkastella lainojasi ja varauksiasi
  • varata aineistoa ja perua varauksia
  • uusia lainojasi (lainat voi uusia kuusi kertaa ellei niistä ole varauksia)
  • lisätä tietoihisi sähköpostiosoitteen ja tilata sähköpostiisi muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä tai saapuneesta varauksesta

IntroActive on lisäpalvelu, jonka saat kirjastosta halutessasi. Palvelun avulla voit mm. luoda omia elektronisia kirjahyllyjä, määritellä kiinnostuksesi kohteet seurantaa varten ja seurata tekemilläsi hakuehdoilla kirjastoon hankittavaa uutuusaineistoa.

Askolan kirjasto suosittelee seuraavia hakutietokantoja


Kirjastot.fiKirjastot.fi
Yleisten kirjastojen verkkopalvelut. Väylä kaikkiin kirjastopalveluihin verkossa, verkkotiedonhakuun ja kirjastoalan ammattitietoon.Nelli-portaaliItä-Uudenmaan Nelli on monihakupalvelu, johon on koottu tämän alueen yleisten kirjastojen käytössä olevia tietokantoja ja muita verkkoaineistoja. Nellissä on mahdollista tehdä tiedonhakuja useammasta tietokannasta yhtä aikaa.


Linda-tietokantaLinda on yliopistokirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä kirjoista, aikakauslehdistä ja sarjoista, kartoista, visuaalisesta aineistosta, arkistoista ja elektronisesta aineistosta.Arto
-tietokantaan on koottu tietoja kotimaisista tieteellisistä artikkeleista. Aineistoa on kattavimmin 1990-luvun alusta, mutta myös vanhempia artikkeleita koskevia viitteitä on runsaasti. Artoon rekisteröidään artikkelit noin 600:sta jatkuvasti ilmestyvästä aikakauslehdestä.


Viola-tietokantaViola-tietokanta on Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Viola-tietokantaan on tallennettu tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä aina vuodesta 1901 alkaen. Lisäksi VIOLAssa on tietoja kaikkiaan kolmentoista kirjaston musiikkiaineistoista, myös ulkomaisista äänitteistä ja nuoteista.


Päivitetty 11.11.2011/JH