Yleistä Ajankohtaista Tapahtumakalenteri Avoimet työpaikat Vaalit Päätöksenteko Yleishallinto Sivistystoimi Kirjasto Vapaa-aika Sosiaali- ja terveystoimi Tekninen toimi Rakentaminen ja ympäristö Kaavoitus Yritykset Linkit Kriisin sattuessa Palautelomake

Kirjaston palvelut

Lainaaminen

Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä ja av-aineistoa. Kirjojen ja äänikirjojen laina-aika on tavallisesti neljä viikkoa. Kysyttyjen uutuuskirjojen, lehtien sekä DVD- ja CD-levyjen laina-aika on kaksi viikkoa. Tarvittaessa voidaan käyttää myös lyhyempää laina-aikaa.

Lainat voi uusia, ellei niistä ole varauksia. Peräkkäisiä uusintoja voi olla enintään kuusi. Asiakkaalla voi olla kerrallaan lainassa enintään 10 äänikirjaa tai DVD-levyä ja 20 CD-levyä. Yhteensä asiakkaalla voi olla samanaikaisesti 60 lainaa. Porsse -kirjastokimpan verkkopalvelujen kautta voi varata kirjoja, uusia omia lainojaan ja ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoista. Tämä edellyttää verkkotunnuksia, jotka saa kirjaston asiakaspalvelusta.

Varaaminen

Aineistosta voi tehdä varauksia. Varatut kirjat kuljetetaan asiakkaan haluamaan toimipisteeseen. Varauksen saapumisesta ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostilla, tekstiviestillä tai kirjeellä. Askolan kunnankirjaston aineistosta ei peritä varausmaksua, jos varaus noudetaan Askolasta.

Asiakas voi varata aineistoa myös muista Porsse-kirjastoista. Varatut kirjat kuljetetaan Askolaan asiakkaan haluamaan toimipisteeseen. Aikuisten seutuvarauksesta peritään varausmaksu, alle 15-vuotiaiden tekemät seutuvaraukset ovat maksuttomia.

Kaukolaina

Mikäli asiakkaan haluamaa aineistoa ei ole Porsse-kirjastojen kokoelmissa, sitä voidaan pyytää kaukolainaksi muista kirjastoista. Kaukolainat ovat maksullisia ja niiden kohdalla noudatetaan lainan antaneen kirjaston ehtoja.

Palauttaminen

Askolan kunnankirjastosta lainatun aineiston voi palauttaa kaikkiin Porsse-kirjastoihin. Kun kirjastot ovat kiinni, lainat voi palauttaa palautusluukkuun. Tällöin laina kirjataan palautuneeksi seuraavana kirjaston aukiolopäivänä.

Asiakastietokoneiden käyttö

Asiakkaat voivat käyttää kirjaston asiakastietokoneita veloituksetta. Koneita käytettäessä tulee ottaa huomioon, että tietokoneet ovat avoimissa tiloissa ja niitä käyttävät myös lapset ja nuoret: tietokoneita ei saa käyttää häiritsevästi tai rikollisiin tarkoituksiin. Koneita voi varata käyttöönsä etukäteen. Kirjastolla on oikeus rajoittaa niiden käyttöaikaa tai kieltää käyttö kokonaan. Pääkirjastolla asiakkaiden käytössä on skanneri, jolla voi skannata myös diakuvia.


 


päivitetty 2.5.2014/TL