Yleistä Ajankohtaista Tapahtumakalenteri Avoimet työpaikat Vaalit Päätöksenteko Yleishallinto Sivistystoimi Kirjasto Vapaa-aika Sosiaali- ja terveystoimi Tekninen toimi Rakentaminen ja ympäristö Kaavoitus Yritykset Linkit Kriisin sattuessa Palautelomake

Ruoka- ja siivouspalvelut

RUOKA- JA SIIVOUSPALVELUYKSIKKÖ

Askolan kunnan Ruoka- ja siivouspalveluyksikkö kattaa ateria- ja siivouspalvelut kunnan kaikissa toimipisteissä. Palvelut koskevat kaikkia ikäryhmiä ”vauvasta vaariin”.

Ruokaa valmistetaan n. 1100 lounasta päivässä ja välipalat oppilaille ja päiväkoteihin, aamupalat, päiväkahvit, päivälliset ja iltapalat palvelukeskukseen. Myöskin kunnassa tarvittavat vieras- ja kokoustarjoilut järjestyvät meiltä.

Valmistuskeittiöitä on kaksi; Mäntyrinteen palvelukeskuksen ja Askolan koulun keittiöt.

Mäntyrinteen palvelukeskuksen keittiössä valmistetaan palvelukeskuksen tarvitsemat ateriat, sekä päivähoidon tarvitsemat ateriat. Päiväkotien ateriat toimitetaan 3 kertaa viikossa jäähdytettynä. Kotiateriat toimitetaan annospakattuina jäähdytettynä myös kolme kertaa viikossa. Pieni osa näistä aterioista toimitetaan päivittäin kuumana.

Askolan koulun keittiössä tehdään Kirkonkylän, Monninkylän, Särkijärven ja Juornaankylän koulujen ja ryhmäperhepäiväkoti Kuusilinnan ( Särkijärven koulun tiloissa) pääruoat. Ruoka lähetetään jäähytettynä kolme kertaa vikkossa kouluille ma, ke ja pe. Energialisäkkeet, salaatit ja välipalat valmistetaan koulujen keittiöissä. Askolan koulun keittiössä valmistetaan päivittäin lähetettävä lämmin ateria päiväkoti Puolukkaan ja terveyskeskukseen.

Helmikuun 2010 alussa on ruoan valmistuksessa siirrytty Cook & Chill -tuotantoon. Ruoka lähetetään jäähdytettynä, kylmävalmistettuna tai raaka-aineina vastaanottaviin keittiöihin.

Ajopäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai. Ruoat kuljetetaan yksikön omana kuljetuksena. Tehtävään on palkattu kuljettaja, hänen toimestaan hoituvat lähes kaikki muutkin kunnan sisäiset kuljetukset.

Ruokalistat ovat kiertäviä kuuden viikon listoja. Erityisruokavaliot tehdään valmistuskeittiöissä. Lääkärin– tai terveydenhoitajan todistuksella saa erityisruokavalion. Kalenterivuoden mittaan olevat juhlapäivät pyritään huomioimaan.

 RUOKALISTAT


- Askolan alakoulujen ruokalista
- Askolan koulun ruokalista 10.8.2016 alkaen


- Ateriapalvelun ruokalista

- Palvelukeskus Mäntyrinteen ruokalista
- Päiväkotien ruokalista

- Lounaslista

SIIVOUSPALVELUYKSIKKÖ

Päivittäin siivottavia neliöitä on n. 15´000 neliötä. Siivottavat alueet ovat päivähoidon tiloista Mäntyrinteen palvelukeskukseen ja kaikkea siltä väliltä, koulut, virastot, vuokra-asuntojen yleiset tilat, ym. alueet. Siivoustiheys on mitoituksen mukainen. Siivousmitoitus on tarkistettu v. 2007 aikana.

Yhteystiedot

Kaija Jäppinen, emäntä puh. 0400 717 541, etunimi.sukunimi@askola.fi
Minna Ruotsalainen, siivoustyönohjaaja, puh. 040 7509 675, etunimi.sukunimi@askola.fi