Yleistä Ajankohtaista Tapahtumakalenteri Avoimet työpaikat Vaalit Päätöksenteko Yleishallinto Sivistystoimi Kirjasto Vapaa-aika Sosiaali- ja terveystoimi Tekninen toimi Rakentaminen ja ympäristö Kaavoitus Yritykset Linkit Kriisin sattuessa Palautelomake

Nähtävyydet

Hiidenkirnut

 

Askolan Hiidenkirnut on ainutlaatuinen luonnonvoimien muovaama mestariteos. Korttian kylässä sijaitsevan Kirnukallion kylkeen on uurtunut viimeisimmän jääkauden päättyessä kaikkiaan 20 lieriönmuotoista kuoppaa eli hiidenkirnua. Maastamme ei ole toistaiseksi löytynyt toista yhtä laajaa kirnuesiintymää. Hiidenkirnuesiintymä sijaitsee Askolan kunnassa itäisellä Uudellamaalla.

Kirnut on hyvin merkitty opastein Askola-Pukkila tieltä, nro 1635.
Osoite: Hiidenkirnujentie 720, Korttian kylä, Askola

www.hiidenkirnut.fi 

 

 

 

 

 

 

 

Johannes Linnankosken kotimuseo

Linnankosken nuoruudenkoti

Linnankosken nuoruudenkoti –museo on auki tilauksesta ja sopimuksen mukaan arkipäivisin kesällä.
Tiedustelut puhelimitse 0400 151 833 Askolan pääkirjastosta
(ma, pe 10 – 15, ti, ke, to 13 – 19). 

 

 

 

 

Askolan taidekahvila Terehtööri

Terehtöörin talo on yksi Askolan mielenkiintoisimmista tututustumiskohteista. Kirjailija Johannes Linnankosken vanhemmat hoitivat tätä tilaa Johanneksen syntyessä. Talon pihapiiri henkii Askolan kulttuuria ja historiaa. Terehtööri sijaitsee Askolan Vakkolassa, osoitteessa Vakkolantie 3.

Taidekahvila Terehtööri on avoinna 11.6.2017 alkaen sunnuntaisin ja maanantaisin klo 13 – 16 heinäkuun loppuun asti. Tervetuloa nauttimaan kahvihetkestä ja Marja Heikkilän leivonnaisista viehättä- vässä ympäristössä. Heinäkuussa Pauli Luoman taidenäyttely. Pihapiirin aitassa Askolan käsityöläisten myyntinäyttely 11.6. – 31.7. avoinna sunnuntaisin ja maanantaisin klo 13 – 16.

Sunnuntaina 9.7.2017 käsityöläisten kirpputori, johon muutkin voivat tulla myymään pikkutavaroita. Ilmoittautumiset Marja Heikkilälle (p. 0400-455 616) tai Tuire Sikkaralle (p. 0400-988 334)

 

 

 

 

 

Prestbacka

Prestbackan Pitokartano sijaitsee Askolan kunnan Huuvarissa. Se on Valtioneuvoston suojelukohde.
Hyvin suosittu mm. perhejuhlien pitopaikka.
Prestbackasta löytyy myös maatila- ja apteekkikokoelma, jossa on maataloustyökaluja Prestbackan ja Anttilan tiloilta 1800-luvun alusta lähtien. Lisäksi myös Askolan ensimmäisen, vuonna 1949 perustetun, apteekin kalusteita ja esineistöä.
www.prestbacka.fi 

Huuvarin taidetalli

Keraamikko, kuvataiteilija Eija Karivirran taidetalli Huuvarissa on avoinna tilauksesta. Kivinavettaan tehdyssä taidetallissa on esillä mm. veistoksia, akvarelleja ja keramiikkaa. Lähellä tallia veistospuisto ja luontopolku. Tiedustelut puh. 044 2728 735/ Eija Karivirta, sähköposti eija.k@pp.inet.fi

Kotiseutumuseo

Kirkonkylän kotiseutumuseossa on nähtävänä esineitä kivikaudelta lähtien.

Osoite: Askolan kirkonkylä, Nalkkilantie 4, kirkon vieressä

Avoinna: Kesäkuu-elokuu su 11-14 (juhannusviikonloppuna suljettu)
Museoon on vapaa pääsy.
Tiedustelut: Puh: 040 511 61 91

 

 


Askolan kirkko

 

 

Kirkko ja kellotapuli kertovat 1800-luvun kirkkotaiteesta.

Saaliina 30-vuotisesta sodasta kuljetettu saarnatuoli on yksi arvokkaimmista Suomen kirkoissa.