Yleistä Ajankohtaista Tapahtumakalenteri Avoimet työpaikat Vaalit Päätöksenteko Yleishallinto Sivistystoimi Kirjasto Vapaa-aika Sosiaali- ja terveystoimi Tekninen toimi Rakentaminen ja ympäristö Kaavoitus Yritykset Linkit Kriisin sattuessa Palautelomake

20.02.2017

KUTSU 

Kylät juhlivat yhdessä 100-vuotiasta Suomea 10.6.2017

Kutsumme jokaisen kylän mukaan juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä myös itäisellä Uudellamaalla. Avoimet Kylät on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017 ja juhlavuoden kantava teema Yhdessä istuu kylätoimintaan loistavasti. 

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kylillä tapahtuu entistä näkyvämmin. Avoimet Kylät -päivänä 10.6. järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä ja ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon. Avoimet Kylät -päivä järjestään kesällä 2017 valtakunnallisesti jo kolmatta kertaa. Ympäri Suomen kylät toivottavat vierailijat tervetulleiksi yhtä aikaa ja Suomen juhlavuonna mukaan toivotaan entistä useampia kyliä moninaisine tapahtumineen. Kylätapahtumat ovat esim. kyläyhdistysten kirpputoreja, kahviloita, opastettuja luontokierroksia, lintubongausta, musiikkiesityksiä, liikuntaa, teatteria, museo-kierroksia… Jokaisella kylällä on omat juttunsa ja tapahtumat ovat kaikille avoimia. 

SILMU-kylät yhteistyössä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa koordinoi ja toteuttaa päivän yleis-markkinoinnin, kuten valtakunnallisen mainoskampanjan, mediatiedottamisen, verkkosivut ja some-markkinoinnin sekä tienvarsikyltit kylille. 

SILMU-kylät toiminta-alueen kylät (Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo) saavat myös Suomi 100 markkinointimateriaalia sekä apua viestinnän kanssa SILMU-kylät toimistolta. Avoimet Kylät itäinen Uusimaa on myös osa Uudenmaan liiton Suomi 100 Uusimaa ohjelmaa. 

Lopulliset sitoumukset mukanaolosta tarvitsemme viimeistään 17.3. Ilmoittautuminen on tärkeää koordinoinnin ja yhteisen markkinoinnin vuoksi. 

Lisätietoja saa SILMU-kylät toimistolta 040 158 8038. Ilmoittautumislomake löytyy myös verkkosivuiltamme. Edellisten vuosien tapahtumista löydätte lisätietoa osoitteesta www.itukylat.fi sekä www.avoimetkylat.fi

Kylissä tapahtuu – Tule mukaan!