Yleistä Ajankohtaista Tapahtumakalenteri Avoimet työpaikat Vaalit Päätöksenteko Yleishallinto Sivistystoimi Kirjasto Vapaa-aika Sosiaali- ja terveystoimi Tekninen toimi Rakentaminen ja ympäristö Kaavoitus Yritykset Linkit Kriisin sattuessa Palautelomake

09.05.2017

VESILAITOS TIEDOTTAA 5.5.2017

Elementtipuhdistuksen aikataulu on muuttunut.

Puhdistus suoritetaan ti 9.5.2017 

Talousveden käyttö on kielletty klo 7-21


 

VESILAITOS TIEDOTTAA 1.4.2017

MONNINKYLÄN JA MONSALAN ALUEEN VEDEN MANGAANISAKKAONGELMAT JA SEN POISTO 

Askolan vesilaitos ryhtyy poistamaan mangaanisakkaa toukokuussa 2017 ns. possutusmenetelmällä. Tarkka ajankohta kaivutöille on 2.-3.5.2017 ja possutukselle 8.-9.5.2017. Niille kiinteistöille, joita asia eniten koskee ilmoitetaan myös erikseen. Työn takia liikennöinti häiriintyy ja vedenjakelussa on katkoja. 

Lisätietoja:

Henry Jarva
p.040 5123 251
vesilaitoksenhoitaja
Coor

Antti Kailio
vs. tekninen johtaja
Askolan kunta
p.0400 775 527
antti.kailio@askola.fi

Taustaa:

Askolan Monninkylässä, varsinkin Monsalan alueella on ollut vesijohtoverkostossa mangaanisakkaa joka on haitannut asukkaita ja aiheuttanut sen, että kiinteistöihin on asennettu suodattimia. Mangaanisakka on peräisin Vahijärven vedenottamolta, ja haitta joissain paikoissa on huomattava. Kuitenkin vesinäytteiden mukaan vesi on täyttänyt talousvedelle asetetut laatuvaatimukset, eikä vesinäytteissä ole havaittu mikrobiologisen laadun heikkenemistä vaikka veden ulkonäky on ollut huono.

Monninkylä siirtyi käyttämään Porvoon vettä elokuun 2016 alusta ja kun veden virtaussuunta muuttui, niin sakkaongelma paheni. Kun mangaanisakkaa ei enää muodostu, on mahdollista poistaa se putkista ns. possutusmenetelmällä ja pahin alue on Kyntäjäntie-Kylväjäntien ja Monsalankaari. Vuonna 2014 puhdistettiin samalla menetelmällä vesijohto Vahijärven vedenottamolta vanhalle vedenottamolle.

Ennen työtä pitää vesijohto kaivaa joistain kohdasta esiin, minkä takia työ suoritetaan toukokuussa roudan sulettua. Tehtävä suoritetaan yhteistyössä tarjouksen tehneen yrityksen HRV-Palvelut Oy:n ja Coorin kanssa.