Kunta ja päätöksenteko

Vuonna 1896 perustettu Askolan kunta sijaitsee itäisellä Uudellamaalla. Kunta kuuluu Uudenmaan maakuntaan, Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen ja Uudenmaan verotoimistoon (Porvoon toimipiste) sekä Uudenmaan ELY-keskukseen.

Kunnassa on hieman alle 5000 asukasta, ja sen pinta-ala on 218,03 km². Askolan naapurikunnat ovat Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo ja Pukkila. Tunnin ajomatkan päässä ovat pääkaupunkiseutu, Lahti, Kotka ja Hämeenlinna.

Veroprosentti:
Vuosi 2022, veroprosentti 21,50 %
Vuosi 2023, veroprosentti 21,50 %
Vuosi 2024, veroprosentti 8,9 %

Tutustu tarkemmin Askolan tietoihin Kuntakortissa.

Taajamat ja kylät

Kunnan päätaajamat ovat kirkonkylä ja Monninkylä. Muita kyliä ovat Juornaankylä, Huuvari, Nalkkila, Nietoo, Särkijärvi, Tiilää, Korttia, Onkimaa, Vakkola ja Vahijärvi.

Tietoa kunnan palveluista

Tietoa kunnan asumiseen ja elämiseen liittyvistä palveluista ja asioista löydät Asuminen ja elinympäristö ja Elinympäristö -valikoiden alta. Varhaiskasvatukseen ja opetukseen liittyvät palvelut ja asiat on esitelty Kasvatus ja opetus -valikon alla.

Tietoa kunnan yrittäjistä

Askolalaisten yritysten palveluja ja yhteystietoja voi katsoa Askolan Yrittäjien verkkosivuilta.

Turvallisessa Askolassa tunnet naapurit ja nautit maalaiselämästä isojen kaupunkien kainalossa. Meiltä löytyvät palvelut vauvasta vaariin ja harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille. Tutustu lisää Askolaan!

 

© Askolan kunta 2024