Kulttuuri

Askolan kunnan kulttuuritoimi tarjoaa kulttuuripuolen palveluja kattavasti kaikille kuntalaisille. Kulttuuritoimi hoitaa mm. Johannes Linnankosken nuoruudenkodin museota ja järjestää erilaisia tapahtumia ja kulttuurimatkoja sekä vastaa yhdessä kirjaston kanssa pääkirjaston näyttelytoiminnasta. Lisäksi kulttuuritoimi tukee yhdistysten, seurojen ja yksityisten henkilöiden toimintaa jakamalla avustuksia. Jaettavista avustuksista tiedotetaan erikseen.

Taiteen perusopetus

Porvoonseudun musiikkiopisto on musiikin perusopetuksesta omalla alueellaan huolehtiva taideoppilaitos, joka järjestää opetusta 13 kunnan (Porvoo, Sipoo, Mäntsälä, Loviisa, Askola, Artjärvi, Lapinjärvi, Liljendal, Myrskylä, Ruotsinpyhtää, Pernaja, Pornainen, Pukkila) asukkaille. Musiikkiopisto on alueellinen taideoppilaitos, jonka päätoimipisteet sijaitsevat Porvoossa, Loviisassa, Mäntsälässä ja Sipoossa. Musiikkiopisto tarjoaa klassisen ja pop- & jazzperinteen mukaista taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Musiikin perusopetuksen lisäksi tarjolla on muun muassa musiikkileikkikouluja, orkestereita, kuoroja, bänditoimintaa ja puhallinorkestereita.

Askolan kuvataidekoulu on Askolan kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry:n ylläpitämä, taiteen perusopetusta antava lasten ja nuorten vapaa-ajan oppilaitos. Koulun johtokuntana toimii kannatusyhdistyksen johtokunta. Koulu antaa opetusta 5–16-vuotiaille askolalaisille lapsille ja nuorille. Kuvataidekoulu tarjoaa mahdollisuuden tutustua monipuolisesti erilaisiin kuvataiteen tekniikoihin ja kannustaa luovuuteen ja itseilmaisuun. Askolan kuvataidekoulu Facebookissa ja Instagramissa.

Oppimaan, virkistymään ja harrastamaan

Porvoon kansalaisopisto toimii Porvoon ja Askolan kunnan alueilla. Porvoon ja Askolan osaston kurssit ovat avoimia kummankin kunnan asukkaille. Porvoon kansalaisopisto, KoMbi, on kaikille avoin kaksikielinen oppilaitos, joka tarjoaa asukkaille laadukkaita, edullisia ja ajanmukaisia kursseja.

Historiaa, kulttuuria ja nähtävyyksiä

Askolassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Suotuisan asuinympäristönsä ansiosta Askolassa on kautta historian liikuttu luonnossa ja kuljettu vesistöjä pitkin. Metsästä ja maasta on saatu elanto. Porvoonjoki on toiminut väylänä rannikolta sisämaahan. Askolan kulttuurimaisema on muodostunut vehmaan ja kumpuilevan jokilaakson ympärille. Tutustu Askolan kulttuurimaisemaan ja sen nähtävyyksiin VisitAskola-sivustolla.

© Askolan kunta 2024