VisitAskola

Luonnonkaunis Askola
hurmaa vierailijan,
tervetuloa kylään!

Lumoava Askola on kotimaassa matkailevan paratiisi. Mistään muualta Suomesta et löydä samanlaista hiidenkirnujen esiintymää. Porvoon jokilaakson kulttuurimaisema on maaseudun rauhassa, heiton päässä Helsingistä ja pyöräytyksen Porvoosta! Tutustu elinvoimaisiin kyliimme, jotka kuplivat kesäohjelmaa tai tule tuijottamaan tähtitaivaan tuiketta kaupunkien valosaastetta karkuun kesken kireimpien talvikelien. Askola tarjoaa joka vuodenajalle jotain.

Tutustu luonnon muokkaamaan Askolaan

Askola on oivallinen valinta lähi- ja omatoimimatkailusta pitäville. Paikkakunnalla on monenlaista nähtävää ja koettavaa niin kulttuurista kiinnostuneille kuin luonnon helmaan kaipaavillekin. Reissupäivän lomassa voit rentoutua vaikkapa järven rannalla ja tilata paikallisesta leipomosta kunnon picnic-eväät.

Askolan maalaismaisema on parhaimmillaan täynnä aktiviteettejä, tapahtumia ja kulttuuria. Sijainti Porvoonjokilaakson maisemissa on ainutlaatuinen ja täällä kohtaat aidosti kyläkulttuurin. Askolassa ymmärrät, mitä aito itä-uusimaalainen sydämellisyys, vieraanvaraisuus ja luontoyhteys tarkoittavat. Mikä parasta, olemme aivan nurkan takana, tulet sitten mistä päin tahansa. Tunnin ajomatkan päässä sijaitsevat pääkaupunkiseutu, Lahti, Kotka ja Hämeenlinna. Askolassa näet, koet, syöt, juot, majoitut ja viihdyt luonnossa.

Tervetuloa kylään!

Pariskunta retkeilemässä ja katsomassa nähtävyyksiä Askolassa.

Näe ja koe

Askolassa on asuttu jo kivikaudelta lähtien ja se on jättänyt jälkensä maastoon, mieleen ja maisemaan. Suotuisan asuinympäristönsä ansiosta paikkakunnalla on liikuttu luonnossa, kuljettu vesistöjä pitkin, metsästä ja maasta on saatu elanto. Porvoonjoki on toiminut väylänä rannikolta sisämaahan ja Askolan kulttuurimaisema on muodostunut vehmaan ja kumpuilevan jokilaakson ympärille.

Lue lisää
Kauniisti katettu kahvilapöytä, jossa kakkupala ja kahvikuppeja.

Syö ja juo

Mikä olisikaan rentouttavampaa kuin istahtaa nauttimaan paikallisia herkkuja kauniin maalaismaiseman ympäröidessä retkeilijää? Ruokavaihtoehtoja on tarjolla laidasta laitaan aina lähiruoasta valmistetuista maalaisruoka-annoksista pizzoihin asti. Paikallisesta leipomosta sujautat reppuusi suussa sulavat makeat tai reilun tuhdit retkeilyeväät.

Lue lisää
Tampin kartanosta otettu sisäkuva. Vanhoja huonekaluja ja tavaroita.

Majoitu

Askola tarjoaa sinulle monenlaisia majoitusvaihtoehtoja. Voit levätä yösi upeissa kartanomaisemissa tai valita viihtyisän aamiaismajoituksen järven rannalta. Pitäisitkö kuitenkin enemmän mökkivaihtoehdoista vai haluaisitko kokeilla, miltä tuntuu nukkua metsän puissa? Meiltä löytyy kaikkea tätä ja myös alue asuntovaunuilla ja -autoilla matkaaville.

Lue lisää
orava istuu puun oksalla

Luontoon

Askolassa voit nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta. Ui, melo tai kiipeile kauniissa maisemissa. Koe jylhät kalliot tai kosken kuohut. Askolasta löydät puitteet myös pyöräilyyn ja patikointiin. Askolan hiidenkirnut kuuluvat maailman merkittävimpiin hiidenkirnuesiintymiin. Kirnukalliolta avautuvat ylväät näkymät Porvoonjokilaakson kulttuurimaisemaan. Kirnualue on loistava luontoretkikohde.

Lue lisää
nuori nainen kylttiä tutkimassa

Infoa matkailijalle

Askola on lähellä ja helposti saavutettavissa eri ilmansuunnista. Tunnin ajomatkan päässä sijaitsevat pääkaupunkiseutu, Lahti, Kotka ja Hämeenlinna.

Lue lisää

Askolan kylät

 • Askolan kirkonkylä
 • Huuvari
 • Juornaankylä
 • Korttia
 • Monninkylä
 • Nalkkila
 • Nietoo
 • Onkimaa
 • Särkijärvi
 • Tiilää
 • Vahijärvi
 • Vakkola
© Askolan kunta 2024