Näe ja koe

Suotuisan asuinympäristönsä ansiosta Askolassa on liikuttu luonnossa, kuljettu vesistöjä pitkin, metsästä ja maasta on saatu elanto. Porvoonjoki on toiminut väylänä rannikolta sisämaahan ja Askolan kulttuurimaisema on muodostunut vehmaan ja kumpuilevan jokilaakson ympärille.

Askolassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Kirkonkylän maamerkkinä seisoo uljas ja ainutlaatuinen puukirkko vuodelta 1799. Askolan historiaan voit sukeltaa kotiseutumuseossa ja apteekkimuseossa.

Askolalaisen kirjailijan  Johannes Linnankosken nuoruudenkoti on Askolan ehdottomia käyntikohteita. Nykyisin taidekahvilana toimiva Terehtööri on puolestaan Johannes Linnankosken synnyinkoti. Huuvarin taidetalli kutsuu sinut lumoavaan taidetalliin ja luontopolulle! Porvoonjoen jyrkkään rantakallioon muodostuneet hiidenkirnut hakevat luontonähtävyytenä vertaistaan!

Kaipaatko mukavaa kesätekemistä koko perheelle? Tervetuloa kisailemaan Askolan kirkonkylällä sijaitsevalle frisbeegolf-radalle. 14-väyläinen metsärata tarjoaa liikkumisen iloa kaikenikäisille. Kesä on  aina yhtä kuin aurinko ja mansikat. Piipahda siis Uljaan tilalle poimimaan mansikoita ja pensasmustikoita vaikkapa kakun koristeeksi, pakastimeen tai ihan vain kesäpäivän iloksi!

Askolan kirkko

Lue lisää

Kotiseutumuseo

Lue lisää

Apteekkimuseo

Lue lisää

Taidekahvila Terehtööri

Lue lisää

Linnankosken nuoruudenkoti

Lue lisää

Huuvarin taidehalli

Lue lisää

Hiidenkirnut

Lue lisää

Frisbeegolf

Lue lisää

Uljaan tila

Lue lisää

Uusi-Heikkilän tila

Lue lisää

Ratia Ranch

Lue lisää
© Askolan kunta 2024