Jätehuolto kunnissa

Uudenmaan jätelautakunta

Uudenmaan jätelautakunta on kahdentoista kunnan (Askola, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio ja Vihti) yhteis-lautakunta, jonka vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät jäsenkuntien alueella.

Lahden seudun jätehuoltoviranomainen

Lahden seudunjätelautakunta hoitaa jätehuollon järjestämisen viranomaistehtäviä. Jätelautakunnan toimialueeseen kuuluu 9 kuntaa: Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

Askola ja Pornainen

Rosk´n Roll Oy Ab (RR)
Teollisuustie 4, 06150 Porvoo
Puh. 020 637 7000 (asiakaspalvelu)

Pukkila ja Myrskylä

Salpakierto
Sapelikatu 7, 15160 Lahti
Puh. (03) 871 1766 (asiakaspalvelu)

Sekajäteastian tyhjennysvälin pidentäminen

Sekajäteastian tyhjennyskertoja on mahdollista harventaa, mikäli kiinteistön jätehuolto on jä­te­huol­to­mää­räys­ten mu­kais­ta. Tyhjennysvälin pidentämistä haetaan jätehuoltoviranomaiselta.

Ekopisteet

Kuntien ekopisteiden sijainnin voi tarkistaa kierrätys.infosta. Ekopisteisiin voi viedä mm. paperia, kartonkia, pienmetallia ja lasia. Tarkemmat tiedot vastaanotettavista hyötyjätteistä löytyvät myös kierrätys.infosta.

Pienjäte- ja jäteasemat: Askolan jäteasema

Hiidenkirnujentie 162,
07510 Vakkola
puh. 020 637 7042
Avoinna to 11–18

Itsepalvelu: 1.4.–31.10. ma–su klo 8–20
Huom! Ei juhlapyhinä

Rosk´n Roll alue (Askola ja Pornainen)

Asemien yhteystiedot
Vastaanotettavat jätteet ja hinnasto
Vastaanottopisteet

Otto- ja Romulus-keräysautot kiertävät keväällä kaikissa kunnissa ja pysähtyvät noin sadalla etukäteen ilmoitetulla pysäkillä. Keräysautoihin voi tuoda maksutta kodin vaaralliset jätteet ja metalliromut.

Rosk’n Rollin verkkosivustolta löydät uuden asiakkaan sivun, johon on koottu kaikki tärkeimmät asiat vasta muuttaneille, muuttamassa oleville tai vapaa-ajan asukkaille.

Salpakierron alue (Myrskylä ja Pukkila)

Asemien yhteystiedot
Vastaanotettavat jätteet ja hinnasto
Vastaanottopisteet

Kodin vaarallisia jätteitä ja metalliromua kerätään maksutta kiertäviin keräysautoihin kaikissa Salpakierron toimialueen kunnissa touko – kesäkuussa. Syksyllä kiertää vaarallisten jätteiden keräysauto Orimattilan Artjärvellä, Pukkilassa, Myrskylässä ja Hämeenkoskella.

 

 

 

© Askolan kunta 2024