Toimivaa, turvallista ja ystävällistä arkea

Askolassa on asuttu jo kivikaudelta lähtien ja se on jättänyt jälkensä maastoon, mieleen ja maisemaan. Suotuisan asuinympäristönsä ansiosta paikkakunnalla on liikuttu luonnossa, kuljettu vesistöjä pitkin ja saatu elanto metsästä sekä maasta. Porvoonjoki on toiminut väylänä rannikolta sisämaahan. Askolan kulttuurimaisema on muodostunut vehmaan ja kumpuilevan jokilaakson ympärille.

Askolan maaseutumaisema on parhaimmillaan täynnä aktiviteettejä, tapahtumia ja kulttuuria. Sijainti Porvoonjokilaakson maisemissa on ainutlaatuinen ja täällä kohtaat aidosti kyläkulttuurin. Askolassa koet Itä-Uusimaalaisen sydämellisyyden, vieraanvaraisuuden ja luontoyhteyden. Mikä parasta, olemme aivan nurkan takana, tulet sitten Helsingin suunnasta, Lahden tienoilta tai vaikkapa Kotkan suunnasta! Tervetuloa kylään!

Tietoa Askolasta

  • Askolan kunta sijaitsee Uudenmaan maakunnassa.
  • Kunnassa on noin 5000 asukasta, ja sen pinta-ala on 218,03 km².
  • Askolassa on kaksi keskusta, kirkonkylä ja Monninkylä.
  • Muita toimeliaita kyliä ovat Juornaankylä, Huuvari, Nalkkila, Nietoo, Särkijärvi, Tiilää, Korttia, Onkimaa, Vakkola ja Vahijärvi.
  • Tunnin ajomatkan päässä ovat pääkaupunkiseutu, Lahti, Kotka ja Hämeenlinna.
  • Matkaa Helsinkiin 70 km, Hyvinkäälle 45 km, Järvenpäähän 30 km, Lahteen 65 km ja Porvooseen 20 km.
  • Naapurikuntia Porvoo, Myrskylä, Mäntsälä, Pukkila ja Pornainen.

Tutustu Askolan kunnan tietoihin myös Kuntakortissa.

Palvelut vauvasta vaariin

Askolan kirkonkylä tarjoaa maaseutumaista asumista lähellä kaupunkeja, tällä hetkellä runsaalle 1500 asukkaalle. Askolassa on tilaa hengittää ja turvallista elää myös väestön lisääntyessä, sillä kirkonkylältä saa kunnan palveluita, kirjaston ja kulttuuria, terveysaseman, Mäntyrinteen hoivapalvelut, yläkoulun sekä päiväkodit. Peruspalveluita täydentävät monet nähtävyydet kuten Hiidenkirnut tai Porvoonjoki sekä lukuisat tapahtumat niin yrittäjien, yhdistysten, kunnan, seurakunnan kuin Askola-areenankin järjestäminä.

Etätyötä tehdään kodeissa, jotka ovat usein omakotitaloja – tilaa riitääkin niin työn tekemiselle kuin elämiselle. Paikalliseen ja kestävään liikkumiseen panostetaan. Kevyen liikenteen väyliä parannetaan ja rakennetaan aina vähän lisää vuosittain.

Monninkylä täydentää palvelutarjontaa

Askolan Monninkylä on kunnan toinen päätaajama. Asukasmäärä, runsas 1700, on hieman kirkonkylää suurempi. Monninkylästä löytyvät liikekeskuksen palvelut, alakoulu, päiväkoti ja lukio. Peruspalveluita täydentävät niin ikään monet tapahtumat ja nähtävyydet. Monninkylä tarjoaa myös kesätorin ja kylätalon tilaisuudet.

 

© Askolan kunta 2024