Jätteiden keräysautot lähtevät jälleen liikkeelle

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus lähtevät kevätkierrokselle toukokuun alussa. Piipahda pysäkillä kotikulmillasi ja pääset turvallisesti eroon nurkkiin kertyneestä vaarallisesta jätteestä ja metalliromusta.

Keräysautot Askolassa ti 14.5.2024:

  • 16.30–16.50 Vahijärvi, nuorisoseurantalo, Hänninmäentie 114
    17.00–17.20 Monninkylä, nuorisoseurantalo, Helkamäentie 34
Mies käsittelee vaarallista jätettä kuorma-auton lavalla.
Vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus kiertävät Itä-Uudellamaalla 6.–20.5.2024. Kuva: Rosk’n Roll

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto

ottaa vastaan muun muassa loisteputkia, jäteöljyä, akkuja, maaleja, liuottimia, torjunta-aineita, jäähdytin- ja jarrunesteitä sekä siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet ovat turvallisinta tuoda keräykseen alkuperäisessä pakkauksessa. Jokin muu ehjä ja tiiviisti suljettu astia käy myös, mutta silloin on tärkeää merkitä selvästi, mitä pakkaus sisältää.

Otto-keräysautoon voi tuoda enintään 50 kg vaarallisia jätteitä per asiakas.

Kotitalouksien vaarallista jätettä voi myös ympäri vuoden viedä jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokontteihin. Vaaralliset jätteet käsitellään vaarattomiksi ja suurin osa hyödynnetään joko materiaalina tai energiana.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon

voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Kyytiin sopivat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, metallipurkit ja puulämmitteiset kiukaat, joista kivet on poistettu. Keräykseen tuoduista metalleista jopa 95 prosenttia kierrätetään uusioraaka-aineeksi, muun muassa teollisuuden tarpeisiin.

Sähkölaitteet sen sijaan eivät sovi Romuluksen kyytiin, mutta kuten metalliromut, myös sähkölaitteet voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille.

Otto- ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut ja ohjeet löytyvät Rosk’n Rollin verkkosivuilta, huhtikuussa koteihin jaetusta Roskis-lehdestä sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla ja ne on tarkoitettu kotitalouksien ja vapaa-ajan asukkaiden jätteille. Huomaa, että jätteitä ei saa jättää keräyspaikoille etukäteen.

© Askolan kunta 2024